Uklanjanje kondiloma radio-talasima cena Beograd

Uklanjanje kondiloma radio-talasima je efikasna radio-hirurška metoda za uklanjanje kondiloma. Radio-hirurgija je tehnika gde se koristi električna energija, a uz pomoć radio-talasa se seče i odstranjuje neželjeno tkivo. Osim za uklanjanje genitalnih bradavica, ova metoda se se koristi i za ukanjanje bradavica i fibrinoma na koži. U estetskom smislu ova metoda je prihvatljivija. Ulogu hirurškog sklapela ovde preuzimaju radio-talasi. Iako podseća na lasersku tehniku, metoda radio-talasa je još superiornija.

Koje su prednosti uklanjanja kondiloma radio-talasima

Prednost ovog načina uklanjanja kondiloma je preciznost delovanja na željeno mesto, minimalno oštećenje okolnog tkiva, gotovo bez ožiljaka. Minimalno oštećenje okolnog tkiva je prednost za samog pacijenta, jer to omogućava znatno manji bol, a brži oporavak. Sve u svemu pacijent ima daleko manje neprijatnosti. Primenom radio-hirurgije rana zarasta brzo, nema nikakvog zašivanja i previjanja.

Šta još treba znati o uklanjanju kondiloma radio-talasima

Sama intervencija je brza, jednostavna i efikasna. Tretman protiv polnih bradavica u proseku traje od 15-30 minuta, ali naravno to zavisi od toga koliko ih mnogo ima i od njihove veličine. Primenjuje se lokalna anestezija. Pri intervenciji nema bola i krvarenja. Posle uklanjanja polnih bradavica okolno tkivo može biti crveno ili blago otečeno, ali to prolazi vrlo brzo. Nakon uklanjanja promene formira se tanka krasta, koja otpada posle nekoliko dana. Prilikom zarastanja može da svrbi. Higijena treba biti na zavidnom nivou. Neko vreme se savetuje uzdržavanje od polnih odnosa. Potrebno je posle izvesnog vremena doći na kontrolu. U nekim slučajevima dešava se da se kondilomi ponovo pojave, pa je potrebno i naknadno intervenisati.

Kada i gde se uklanjaju kondilomi metodom radio-talasa

Uklanjanje kondiloma se radi kada ginekolog proceni da je to potrebno. Kao što je poznato kondilomi se pojavljuju kao rezultat prisustva hpv virusa i uglavnom se preporučuje njihovo odstranjivanje, jer u nekim slučajevima mogu biti uzrok promena na grliću materice pa i raka grlića materice. Dijagnostikuju se na osnovu ginekološkog pregleda, kolposkopijom ili Papa testom. Uklanjanje kondiloma radio-talasima se obavlja u specijalističkim ginekološkim ordinacijama, klinikama i bolnicama koje imaju obučene stručnjake i opremu za ovu vrstu intervencija. U našoj ordinaciji možete ukloniti kondilome ovom metodom. Ako imate neke nedoumice oko uklanjanja kondiloma radio-talasima ili vas zanima cena, slobodno nas kontaktirajte.