Ultrazvuk dojki pregled dojke Beograd cena

pregled dojki

Ultrazvuk dojki je pregled kojim se dijagnostikuju eventualne promene na dojkama i time se dobija adekvatan uvid u stanje tkiva dojki. Sam postupak je jednostavan. Ultrazvučni talasi prolaze kroz tkivo dojke i reflektuju se nazad ka sondi, a potom se vrši obrada i prikaz slike na ekranu.
Pored samopregleda dojki, koji povremeno treba da radite, ultrazvuk dojki je izuzetno značajan u otkrivanju predmalignih i malignih promena, jer je efikasan metod, a sa druge strane ne boli, niti škodi. Ultrazvuk dojki treba raditi iz razloga što sa velikom verovatnoćom otkriva promene na dojci, a pravovremeno otkrivene promene mogu da znače mnogo za uspeh lečenja.

Kada i koliko često se radi ultrazvuk dojki

Preporučuje se svim ženama, koje imaju preko 25 godina ili od početka reproduktivnog perioda, da jednom u godini idu na ultrazvučni pregled dojki. Najbolje je da to bude par dana nakon menstruacije. Pregled je sasvim jednostavan, bezbolan i neškodljiv, a nije potrebna nikakva priprema za ultrazvučni pregled dojki. Sem dojki na pregledu se vrši kontrola pazuha i jama iznad ključne kosti.
Ultrazvuk dojki je važan za otkrivanje čvorova u dojci, kod mastopatije, galaktoreje, radi se i kod žena sa implantatima i žena na hormonskoj supstitucionalnoj terapiji.

Alarmantna statistika

Grudi ne smeju da se zanemare, a redovan pregled grudi je od ključne važnosti. Rak dojke je prema statistici u porastu već godinama. Zato iz godine u godinu postoje apeli i kampanje, koje bi trebalo da skrenu pažnju onim ženama koje ne idu redovno na pregled dojki, koliko je to važno. I mi se pridružujemo ovim apelima. Na vreme otkrivena promena može spasiti nečiji život.

Kod nas možete obaviti ultrazvučni pregled dojki

U našoj ordinaciji u Beogradu možete obaviti ultrazvučni pregled dojki savremenim aparatima. Za sve informacije, zakazivanje pregleda kada vam odgovara i cenu slobodno nas kontaktirajte.