Lasersko uklanjanje kondiloma

 

Lasersko uklanjanje kondiloma je jedan od načina da se rešite genitalnih bradavica, nastalih zbog prisustva hpv virusa. Laser se koristi u medicini, pa se tako laserska hirurgija može uspešno primeniti i za uklanjanje polnih bradavica i bradavica uopšte. Lasersko uklanjanje kondiloma se vrši u lekarskoj ordinaciji, klinici ili bolnici. Neophodana je odgovarajuća oprema i znanje. Lekar treba biti obučen za upotrebu lasera. Laser emituje svetlosnu energiju, koju apsorbuje tečnost unutar tkiva bradavice, pa tako deluje na njeno eliminisanje.

Naša ordinacija uklanja kondilome laserom,  a imamo i dosta iskustva, što je za pacijenta veoma bitno. Veština i iskustvo lekara može da utiče na uspeh intervencije. Laser se koristi za uklanjanje genitalnih bradavica kod žena i muškaraca. Laserom se mogu bezbedno uklanjati kondilomi i kod trudnica.

Jedan od najefikasnijih načina za uklanjanje kondiloma, uz metodu radio-talasa, je upotreba CO2 lasera. Lasersko uklanjanje kondiloma ne oštećuje okolno i dubinsko tkivo. Oporavak pacijenta je u većini slučajeva brz i lak. Rana zaceli u proseku za 4 nedelje, ali to zavisi i od veličine i rasprostranjenosti kondiloma. Ukoliko se jave bilo kakvi problemi prilikom oporavka, ginekolog će vam dati savete kako da ih rešite.

Lasersko uklanjanje kondiloma se radi pri lokalnoj anesteziji. Nakon intervencije krv se može javiti u tragovima. Osim toga može se javiti manji bol, otok, svrab, ožiljci i ranice u tretiranoj oblasti. Ranice koje ostaju posle intervencije se za nekoliko nedelja ispune i obnove novim tkivom. Treba izbegavati seksualne odnose dok tretirano područje ne zaceli. Moguće je da će se kondilomi ponovo pojaviti pa je potrebna još naknadna intervencija.

Ukoliko imate neke nedoumice oko uklanjanja polnih bradavica laserom ili vas zanima cena intervencije, slobodno se javite.